Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

DZIEŃ MENU

Poniedziałek
1.09.2025

Śniadanie: płatki ryżowe na mleku, pieczywo pszenno-żytnie z masłem, serek śmietankowy, sałata zielona, ogórek, herbata owocowa (zawiera: mleko, pszenica, żyto)

dieta: płatki ryżowe na napoju owsianym, pieczywo pszenno-żytnie z masłem roślinnym, szynka drobiowa, sałata zielona, ogórek, herbata owocowa 

II Śniadanie: śliwki, woda

Zupa: krem z białych warzyw na wywarze warzywnym z nasionami słonecznika (zawiera: seler, mleko)

dieta: krem z białych warzyw na wywarze warzywnym z nasionami słonecznika

II danie: placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem, marchewka mini na parze, woda z miętą (zawiera: jaja, pszenica, mleko)

dieta: placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem, marchewka mini na parze, woda z miętą

Podwieczorek: kisiel wiśniowy własnego wyrobu z jogurtem, mandarynki, herbata rumiankowa (zawiera: mleko)

dieta: kisiel wiśniowy własnego wyrobu, mandarynki, herbata rumiankowa

Wtorek
2.09.2025

Śniadanie: płatki jęczmienne na mleku, pieczywo pszenno-żytnie z masłem, szynka gotowana, pomidor, herbata bukiet ziół (zawiera: mleko, pszenica, żyto)

dieta: płatki jęczmienne na napoju owsianym, pieczywo pszenno-żytnie z masłem roślinnym, szynka gotowana, pomidor, herbata bukiet ziół

II Śniadanie: jabłko, woda

Zupa: zupa z fasolki szparagowej (zawiera: seler)

dieta: zupa z fasolki szparagowej

II danie: bitki z szynki wieprzowej w sosie własnym, kasza gryczana, buraczki duszone, kompot wieloowocowy (zawiera: pszenica)

dieta: bitki z szynki wieprzowej w sosie własnym, kasza gryczana, buraczki duszone, kompot wieloowocowy

Podwieczorek: jogurt grecki z miodem i malinami, biszkopty lady fingers, herbata miętowa (zawiera: mleko, jaja)

dieta: koktajl malinowy na napoju owsianym z miodem, placki na z jabłkiem, herbata miętowa

 Środa
3.09.2025

Śniadanie: płatki owsiane na mleku, pieczywo pszenno-żytnie z masłem, pasta z pieczoną papryką i twarogiem, rzodkiewka, herbata z cytryną (zawiera: mleko, pszenica, żyto)

dieta: kakao na napoju owsianym, pieczywo pszenno-żytnie z masłem roślinnym, pasta z pieczonej papryki,  rzodkiewka, herbata z cytryną

II Śniadanie: banan, woda

Zupa: zupa pomidorowa z ryżem (zawiera: seler, pszenica)

dieta: zupa pomidorowa z ryżem

II danie: makaron penne z kurczakiem w sosie szpinakowo-śmietanowym, ogórek słupki, woda z pomarańczą (zawiera: pszenica, mleko)

dieta: makaron penne z kurczakiem w sosie szpinakowym, ogórek słupki, woda z pomarańczą

Podwieczorek: jogurtowiec z kolorowymi galaretkami i mandarynką, herbata miętowa (zawiera: mleko)

dieta: jogurtowiec z kolorowymi galaretkami i mandarynką, herbata miętowa

Czwartek 

4.09.2025

Śniadanie: bawarka na mleku, pieczywo pszenno-żytnie z masłem, jajecznica, marchewka mini na parze, herbata bukiet ziół (zawiera: mleko, pszenica, żyto, ryba, jajka, gorczyca)

dieta: bawarka na napoju owsianym, pieczywo pszenno-żytnie z masłem roślinnym, jajecznica, marchewka mini na parze, herbata bukiet ziół

II Śniadanie: maliny, woda

Zupa: zupa ogórkowa z lanymi kluskami na wywarze warzywnym (zawiera: seler, pszenica, jaja)

dieta: zupa ogórkowa z lanymi kluskami na wywarze warzywnym

II danie: potrawka z indyka, kasza jęczmienna pęczak, surówka wielowarzywna, sok jabłkowo-owocowy (zawiera: jaja, pszenica, mleko, pszenica, jęczmień)

dieta: potrawka z indyka, kasza jęczmienna pęczak, surówka wielowarzywna, sok jabłkowo-owocowy

Podwieczorek: bułka paryska z masłem, dżem z czarnej porzeczki, herbata z melisy (zawiera: mleko, pszenica)

dieta: bułka paryska z masłem roślinnym, dżem z czarnej porzeczki, herbata z melisy

Piątek
5.09.2025

Śniadanie: płatki żytnie na mleku, pieczywo pszenno-żytnie z masłem, pasta z ciecierzycy i pieczonego buraka, papryka kolorowa, herbata owoce lasu (zawiera: mleko, pszenica, żyto)

dieta: płatki żytnie na napoju owsianym, pieczywo pszenno-żytnie z masłem roślinnym, pasta z ciecierzycy i pieczonego buraka, papryka kolorowa, herbata owoce lasu

II Śniadanie: kiwi, woda

Zupa: rosół z kurczaka z makaronem (zawiera: seler, pszenica)

dieta: rosół z kurczaka z makaronem

II danie: halibut na parze w sosie ziołowo-cytrynowym, ryż brązowy, surówka szwedzka, kompot truskawkowy

dieta: halibut na parze w sosie ziołowo-cytrynowym, ryż brązowy, surówka szwedzka, kompot truskawkowy

Podwieczorek: budyń jaglany na mleku z bananem i malinami, herbata czarna (zawiera: mleko)

dieta: budyń jaglany na napoju owsianym z bananem i malinami, herbata czarna

 

Data dodania: 2017-01-12 21:28:06
Data edycji: 2025-09-01 12:05:45
Ilość wyświetleń: 70721
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej