Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Reset
Reset

Jadłospis

DZIEŃ MENU
Poniedziałek
22.04.2024

Śniadanie: bawarka na mleku, kanapka z masłem, pasta jajeczna z serem żółtym i szczypiorkiem, pomidor (zawiera: mleko, pszenica, żyto, jaja, gorczyca)

dieta: bawarka na napoju owsianym, kanapka z masłem roślinnym, szynka drobiowa, pomdor, herbata miętowa

II Śniadanie: banan, woda

Zupa: krem z białych warzyw na wywarze warzywnym z nasionamy słonecznika (zawiera: seler, mleko)

dieta: krem z białych warzyw na wywarze warzywnym z nasionamy słonecznika

II danie: racuchy z jabłkami, jogurt grecki z miodem, ogórek słupki, woda z cytryną (zawiera; mleko, pszenica, jaja)

dieta: racuchy z jabłkami, napój owsiany z miodem, ogórek słupki, woda z cytryną

Podwieczorek: kasza manna na mleku, mus broskwiniowy, herbata bukiet ziół (zawiera: mleko,pszenica)

dieta: kasza manna na napoju owsianym, mus broskwiniowy, herbata bukiet ziół

Wtorek
16.04.2024

Śniadanie: kawa zbożowa na mleku, pieczywo pszenno-żytnie z masłem, pasta z makreli i cebulki, ogórek kiszony, herbata owocowa (zawiera: mleko, żyto, pszenica, ryby, jaja, gorczyca)

dieta: kawa zbożowa na napoju owsianym, pieczywo pszenno-żytnie z masłem roślinnym, szynka drobiowa, ogórek kiszony, herbata owocowa

II Śniadanie:  Jabłko, woda

Zupa: kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami (zawiera: seler)

II danie: eskalopki z kurczaka, puree z kalafiora, surówka z marchwi i jabłka z jogurtem naturalnym, trio na parze z sezamem, kompot jabłkowy (zawiera: mleko, sezam)

dieta: eskalopki z kurczaka, puree z kalafiora, surówka z marchwi i jabłka z sosem winegret, trio na parze z sezamem, kompot jabłkowy

Podwieczorek: galaretka truskawkowa własnego wyrobu, biszkopty lady fingers, herbata zielona (zawiera: jajka, pszenica)

dieta: galaretka truskawkowa własnego wyrobu, placki na napoju owsianym, herbata zielona

Środa

17.04.2024

Śniadanie: płatki jaglane na mleku, pieczywo pszenno-żytnie  z masłem, ser żółty, papryka kolorowa, herbata pomarańczowa (zawiera: mleko, pszenica, żyto)

dieta: płatki jaglane na napoju owsianym, pieczywo pszenno-żytnie  z masłem roślinnym, szynka drobiowa, papryka kolorowa, herbata pomarańczowa

II Śniadanie: marchewka słupki, woda

Zupa: zupa ogórkowa (zawiera: seler, mleko)

II danie: kotlety francuskie z kurczaka pieczone, makaron pełnoziarnisty, surówka z selera z jogurtem naturalnym i rodzynkami, fasolka szparagowa z wody, woda z pomarańczą (zawiera: pszenica, jaja, seler, mleko, gorczyca)

dieta: kotlety francuskie z kurczaka pieczone, makaron pełnoziarnisty, surówka z selera z sosem winegret i rodzynkami, fasolka szparagowa z wody, woda z pomarańczą

Podwieczorek: panna cotta z musem malinowym na mleku, orzechy nerkowce, herbata owocowa (zawiera: mleko, orzechy)

dieta: panna cotta z musem malinowym na napoju owsianym, pestki dyni, herbata owocowa

Czwartek 

18.04.2024

Śniadanie: płatki żytnie na mleku, pieczywo pszenno-żytnie  z masłem, cieciorella-krem orzechowy z ciecierzycą, ogórek, herbata czarna (zawiera: mleko, pszenica, żyto, orzech)

dieta: płatki żytnie na napoju owsianym,  pieczywo pszenno-żytnie  z masłem roślinnym, cieciorella-krem z ciecierzycą, ogórek, herbata czarna

II Śniadanie: gruszka, woda

Zupa: zupa kalafiorowa (zawiera: seler, mleko)

dieta: zupa kalafiorowa

II danie: roladki schabowe ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, kasza gryczana, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, woda z cytryną (zawiera: jaja, pszenica, mleko)

dieta: roladki schabowe ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, kasza gryczana, surówka z marchewki i jabłka z sosem winegret, woda z cytryną

Podwieczorek: gofry na jogurcie naturalnym, dżem wiśniowy niskosłodzony, herbata owocowa (zawiera: mleko)

dieta: gofry na napoju owsianym, dżem wiśniowy niskosłodzony, herbata owocowa

Piątek
19.04.2024

Śniadanie: płatki ryżowe na mleku, pieczywo pszenno-żytnie z masłem, szynka wieprzowa, pomidor, herbata miętowa (zawiera: pszenica, żyto, mleko)

dieta: płatki ryżowe na napoju owsianym, pieczywo pszenno-żytnie  z masłem roślinnym, szynka wieprzowa, pomidor, herbata miętowa

II Śniadanie: melon, woda (zawiera: mleko)

Zupa: krem z marchewki z grzankami i pestkami dyni na wywarze warzywnym (zawiera: seler, żyto)

II danie: halibut pieczony, puree ziemniaczane, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i natki pietruszki, kompot wiśniowy (zawiera: halibut, mleko) 

dieta: mięso kurczaka pieczone, puree ziemniaczane, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i natki pietruszki, kompot wiśniowy

Podwieczorek: jogurt grecki z miodem, jabłko, herbata z cytryną (zawiera: mleko)

dieta: mus jabłkowy z miodem, herbata z cytryną

 

Data dodania: 2017-01-12 21:28:06
Data edycji: 2024-04-19 12:54:19
Ilość wyświetleń: 53190
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej