Czcionka:

A+
A-

Kontrast:

Jadłospis

DZIEŃ MENU
Poniedziałek
26.10.2020

Śniadanie: płatki orkiszowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, kiełbasa krakowska, ogórek świeży, herbata (zawiera: gluten, mleko)

II Śniadanie: malina, banan, woda

Zupa: zupa pomidorowa z ryżem i zieleniną, 

II danie: naleśniki z dżemem i twarogiem z sosem śmietanowym (zawiera: mleko, jaja, gluten)

Podwieczorek: jabłko, gruszka, herbata  

Wtorek
27.10.2020

Śniadanie: kawa Inka, pieczywo mieszane z masłem, serek śmietankowy i ziołowy, papryka zcerwona i żółta, herbata (zawiera: gluten, mleko)

II Śniadanie: borówka, melon, woda

Zupa: zupa krupnik z mięsem, ziemniakami i zieleniną 

II danie: pieczone piersi z kaczki, ziemniaki, zasmażana czerwona kapusta, mizeria, sok jabłkowy (zawiera: mleko)

Podwieczorek: jogurt naturalny z owocami, dieta-owoce herbata miętowa (zawiera: mleko)

Środa
28.10.2020

Śniadanie: płatki owsiane na mleku, bułka wrocławska, żytnia z masłem, szynka z kurczaka, ser żółty, pomidor ze szczypiorkiem, herbata (zawiera: mleko, gluten)

II Śniadanie: gruszka, mandarynka, woda 

Zupa: zupa ziemniaczana z mięsem, zieleniną i ziemniakami

II danie: pulpety drobiowe w sosie koperkowym, makaron, surówka z marchewki i jabłka, trio warzywne na parze, kompot owocowy (zawiera: mleko, jaja, gluten)  

Podwieczorek: kisiel pitny, banan, herbata

Czwartek
22.10.2020

Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku, bułka paryska z masłem, pasta mięsna, ogórek kiszony, herbata (zawiera gluten, mleko)

II Śniadanie: melon, arbuz woda

Zupa: zupa krem z dyni z batatami z mięsem, zieleniną, ziemniakami i mleczkiem kokosowym

II danie: gulasz w sosie węgierskim, kasza gryczana, buraczki zasmażane, surówka z pory i jabłka z sosem smietanowym, woda z cytryną (zawiera: mleko)

Podwieczorek: biszkopty, banan herbata z miodem 

Piątek
23.10.2020

Śniadanie: herbata bawarka, bułka wrocławska, żytnia z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, pomidor, dieta-wędlina, herbata owocowa (zawiera: gluten, mleko, jaja)

II Śniadanie: galaretka, gruszka, woda

Zupa: rosół z makaronem, mięsem i zieleniną

II danie: klopsiki z łososia, ziemniaki, brokuł z masełkiem, mizeria, sok owocowy (zawiera: mleko, gluten, ryba, jajko)

Podwieczorek: bułka paryska z masłem, polędwica ze spichrza, jabłko, herbata (zawiera: gluten, mleko)

 

Data dodania: 2017-01-12 21:28:06
Data edycji: 2020-10-23 13:10:24
Ilość wyświetleń: 4799
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej