Czcionka:

A+A-

Kontrast:

Jadłospis

DZIEŃ MENU
Poniedziałek
19.04.2021

Śniadanie: herbata bawarka, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa krakowska, żółty ser, rzodkiewka, herbata miętowa (zawiera: mleko, gluten)

II Śniadanie: jabłko, chrupki kukurydziane, woda

Zupa:  zupa jarzynowa z ziemniakami i zieleniną

II danie: kaszotto z warzywami i szpinakiem, fasolką, marchewka z groszkiem, sok jabłkowo-owocowy 

Podwieczorek: jogurt z owocami, herbata (zawiera: mleko)

Wtorek
20.04.2021

Śniadanie: płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, serek śmietankowy, pomidor ze szczypiorkiem, dieta-wędlina, herbata owocowa (zawiera: gluten, mleko)

II Śniadanie: koktajl truskawkowy, dieta-koktajl na napoju owsianym/ryżowym, woda (zawiera: mleko)

Zupa: zupa ogórkowa z mięsem, ziemniakami, zieleniną 

II danie: kotlet jajeczny, ziemniaki, sałata lodowa ze śmietaną, fasolka szparagowa, woda z cytryną (zawiera: mleko, gluten, jaja)

Podwieczorek:  mandarynka, gruszka, herbata miętowa  

Środa

21.04.2021

Śniadanie: kawa Inka, bułka żytnia, wrocławska z masłem, pasta z czerwonej fasoli z cebulką i ziołami prowansalskimi, ogórek kiszony, herbata  (zawiera: mleko, gluten)

II Śniadanie: galaretka, jabłko, woda

Zupa: rosół z makaronem, mięsem i zieleniną

II danie: bitki w sosie koperkowym, ziemniaki, surówka Colesław, kalafior na parze, sok jabłkowo-owocowy 

Podwieczorek: ciasto marchewkowe, gruszka, herbata (zawiera:gluten, jaja)

Czwartek
22.04.2021

Śniadanie: płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka farmeńska, ser żółty, polędwica sopocka, papryka czerwona, herbata  (zawiera: mleko, gluten)

II Śniadanie: banan, pomarańcza, woda 

Zupa:  zupa pomidorowa z ryżem, mięsem i zieleniną

II danie: gulasz w sosie paprykowym, kasza kus-kus, kapusta czerwona na krótko, brokół na parze, lemoniada 

Podwieczorek: kisiel pitny, jabłko, herbata z miodem 

Piątek
23.04.2021

Śniadanie: kakao, bułka wrocławska, żytnia z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, rzodkiewka, dieta-wędlina, herbata owocowa (zawiera: mleko, gluten, jaja)

II Śniadanie: melon, jabłko, woda

Zupa: barszcz ukraiński z mięsem, ziemniakami i zieleniną

II danie: rybka w cieście naleśnikowym, ziemniaki, zasmażana kapusta kiszona, sok jabłkowo-owocowy (zawiera: ryby, jaja, gluten)

Podwieczorek: bułka paryska z miodem, herbata (zawiera: gluten, jaja, mleko)

 

Data dodania: 2017-01-12 21:28:06
Data edycji: 2021-04-19 10:50:34
Ilość wyświetleń: 11024
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej